E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az Egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.

Az e-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (Neptun azonosító a hallgatóknak, MATE azonosító a munkatársaknak) és jelszóval érik el az Egyetem hallgatói, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. levelező rendszer, eduroam, honlapok,  központi géptermek).

Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.uni-mate.hu oldalon. A joker.uni-mate.hu oldalra a hallgatók a Neptun-kóddal és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) jelentkezhetnek be. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Ezután az e-learningbe és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal (munkatársaknak MATE azonosítóval) és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszót félévente meg kell újítani. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.

Az e-learning portál kezdőoldalán már belépés előtt is tájékoztató olvasható az első bejelentkezéshez magyar és angol nyelven.

 

Sikertelen belépés - Elfelejtett jelszó

Lejárt jelszó esetén a joker.uni-mate.hu oldalon meg  kell újítani a régi jelszót, majd az új jelszóval bejelentkezni az e-learning felületére.

Elfelejtett jelszó esetén, a felhasználók az Informatikai Igazgatóság Helpdesk szolgálatán, a helpdesk [kukac] uni-mate.hu

címen kérhetnek segítséget.

Névváltoztatás

Névváltozáskor a felhasználók az Informatikai Igazgatóság Helpdesk szolgálatán, a helpdesk [kukac] uni-mate.hu

címen kérhetik nevük módosítását. Ha megtörtént a módosítás az adatbázisban, az e-learning rendszerbe való újabb belépéskor ott is módosulni fog a felhasználó neve.

Rendszerhiba, hibaüzenetek kezelése

Kérjük, hogy a rendszer leállását, nem megfelelő működését az helpdesk [kukac] uni-mate.hu címen jelezzék a felhasználók.

Kérjük a probléma részletes ismertetése mellett szíveskedjenek képernyőképet küldeni, és/vagy a pontos hibaüzenetet bemásolni, a kurzus nevét/linkjét megadni, a tevékenységet megnevezni. Továbbá, segíthet a hiba reprodukálásában, ha ismerjük, hogy mely böngészőben jött elő a hiba.

E-learning használata hallgatóknak

A Kurzusokat az oktatóktól kapott cím, link, vagy Neptun kód alapján lehet megkeresni, beiratkozni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.

Ha egy hallgató felvett egy e-learning kurzust, az mindig megtalálható lesz a Kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim (Korábbi/Folyamatban levő) menüpont alatt.

E-learning használata oktatóknak

Kurzus kérelmezése továbbra is kizárólag oktatók és ügyintézőik által adható le az e-learning felületen található űrlap kitöltésével.

Az űrlap kitöltéséhez szolgáló útmutató az e-learning kezdőoldalán a jobb felső blokkban található linken érhető el, az űrlap linkje felett.

Az Egyetemi E-learning Portálon található az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.

A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amelyek által a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.

A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.

A kurzusban BBB terem is található konzultáció céljából. 

A kurzus elérésének a menete:

  1. Lépjen be az egyetemi e-learning Portálra
  2. Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
  3. Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az helpdesk [kukac] uni-mate.hu címen igényelhet.