Hallgató a hallgatóért elismerés

„Hallgató a hallgatóért” díjat vehetett át a Károly Róbert Campus diplomaátadó díszünnepélyén Kiszály Emese. A gyöngyösi campus pénzügy és számvitel szakon végzett hallgatójának kiemelkedő tevékenységét a Hallgatói Önkormányzat ismerte el ilyen módon – tette ezt annak ellenére, hogy Emese nem volt tagja a campus HÖK-nek.

Tudtál róla, hogy előterjesztettek hallgatótársaid a Hallgató a hallgatóért díjra, vagy meglepetés volt?
Nem tudtam róla és őszintén szólva meg sem fordult a fejemben, hogy kitüntethetnek az általam elvégzett feladatokért, melyeket szívesen vállaltam hallgatótársaimért. Így amikor a diplomaátadó ünnepség előtti napon értesítettek az örömteli hírről, nagyon meglepődtem, ugyanakkor meg is hatódtam. Nagyon megtisztelő, hogy rám esett a HÖK-ösök választása és bár már megtettem személyesen, de ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy felterjesztettek az elismerésre.

Mi mindenben tudtad tanulmányaid során segíteni hallgatótársaidat? Egyébként is jellemző rád, hogy segítesz, ahol tudsz?
Segítőkész embernek tartom magam, így a felsőoktatási tanulmányaim megkezdése után sem volt számomra kérdés, hogy a kötelező feladatokon túl is tevékenykedek majd. Megosztottam például az órákon készített jegyzeteimet hallgatótársaimmal, valamint igyekeztem összegyűjteni és továbbítani minden fontos, pl. vizsgákkal, a tárgyak teljesítésével kapcsolatos információt. Az utóbbi fél évben pedig lehetőségem nyílt a Tanulmányi Osztály munkáját segíteni: részt vettem a nyelvvizsgamentességgel kiadott diplomák postázásában, valamint ezzel kapcsolatos adminisztrációs teendőket is bíztak rám. Azon voltam, hogy segítsem és tehermentesítsem a Tanulmányi Osztály munkatársait.

 

Milyen szakon folytattad a tanulmányaidat? Miért esett éppen erre a választásod annak idején?
Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésen kezdtem, majd alapszakon folytattam a tanulmányaimat. Azért döntöttem emellett, mert a szakleírásokat olvasgatva mind a gazdaságtudományok, mind a pénzügyi világ felkeltette kíváncsiságomat. Már az első félévem során éreztem, hogy jó döntést hoztam, mert megtaláltam azt a szakterületet, ahol a tantárgyak elsajátítása lelkesedéssel töltött el.

A tanulmányaimat a júniusi sikeres záróvizsgával egyelőre befejeztem, most a munka világában szeretnék helyt állni. Mindezek ellenére egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy egyszer újra visszaülök az iskolapadba.

Milyen emlékeket viszel magaddal a gyöngyösi campuson hallgatóként eltöltött éveidről?
A gyöngyösi Károly Róbert Campus rendkívül hallgatóbarát intézmény, nagyon örülök, hogy ide jelentkeztem. Az oktatás színvonala kimagasló, az oktatók, az ügyintézők és a HÖK nap, mint nap azon fáradoznak áldozatos munkájukkal, hogy a legjobbat biztosítsák a hallgatók számára. És ha ez még nem lenne elég, a campus színes programokat szervez a hallgatók számára.

 

Zárásként még mesélj egy kicsit magadról. Mit csinálsz, amikor nem dolgozol, tanulsz és nem a hallgatótársaidért dolgozol? Mi a hobbid? Mi tölt fel?
Többnyire főzéssel és olvasással töltöm szabadidőmet. Emellett nagyon szeretek a páratlan szépségű Mátrában barangolni. A természetben töltött idő és ezek a kiruccanások töltenek fel igazán.

 

szöveg, fotó: Nagy Réka