Fiatal Keresztény Ösztöndíj

A keresztény fiatalok ösztöndíjprogramjának alapvető feladata, hogy lehetőséget biztosítson Magyarországon a világ válsághelyzeteiben élő, és a hitük miatt hazájukban fenyegetett fiatal keresztyén diákok oktatására. A keresztény fiatalok ösztöndíjas programját a Tempus Közalapítvány szervezi. Tanulmányaik befejezése után az ösztöndíjasok visszatérnek hazájuk közösségéhez a megszerzett tudásukkal, hozzájárulnak a társadalmi helyzet javításához és a keresztény közösségek kultúrájának megőrzéséhez.

A fiatal keresztény hallgatók számára nyújtott magyar ösztöndíj alapképzési, mesterképzési és egylépcsős mesterképzésre vonatkozik.

Támogathatók a következő országok állampolgárai: Egyiptom, Libanon, Irak, Izrael, Palesztina, Pakisztán, Szíria, Jordánia és Nigéria

Az ösztöndíj biztosítja:
- Mentesség a tandíjfizetés alól
- Havi ösztöndíj - 119 000 (kb. EUR 380)
- Szállás (kollégium, vagy 40 000 forint hozzájárulása a szállásköltségekhez az ösztöndíj teljes időtartama alatt)
- Utazási költségek megtérítése - 200 000 / év (kb. EUR 645)
- Egészségügyi szolgáltatások a vonatkozó magyar jogszabályok szerint és kiegészítő egészségbiztosítás legfeljebb 65 000 (kb. EUR 205) év / fő

A pályázatban történő részvtel feltételei:
- A pályázó nem lehet magyar állampolgárságú.
- A helyi egyházaknak ellenőrizniük és igazolniuk kell, hogy a kérelmező vallási közösségükhöz tartozik.
- Az ösztöndíjasoknak rendelkezniük kell a megfelelő nyelvtudással és iskolai végzettséggel, a kiválasztott szakirányú fogadó egyetem által kért fokozattal.
- Az ösztöndíjasok kötelezettséget vállalnak arra, hogy tanulmányaik befejezése után visszatérnek hazájukba, ha a helyi biztonsági és politikai feltételek ezt lehetővé teszik.
- Az egyén csak egy alkalommal nyerhet az ösztöndíjat egy tanulmányi szinten.