KÁRÓ Színkör

"A művészet szívet, lelket gyógyít és az Embert tökéletessé teszi."
czigma

A KÁRÓ Színkör azzal a céllal jött létre, hogy aki kedvet érez a színjátszás és szereplés iránt, azzal a színházi kultúrát (irodalmat) megszerettesse, a szép magyar színpadi beszédstílust elsajátíttassa, a színpadi szereplést, a színpadi mozgást, az előadó képességet, az előadóművészetet, az arc és testbeszédet és a kifejezőkészséget fejlessze.

A KáRó Színkör tehetséges kreatív csapata folyamatosan előadásokra készül, így mindig lehet jelentkezni és részt venni a foglalkozásokon.

Fontos, hogy a színjátszók maguk és mások örömére is szívesen játszanak. A színkörnek nem csak intézményi és városi fellépésre nyílik lehetősége, hanem országos diákszínjátszó fesztiválokra is benevezünk.

A diákszínpad legfontosabb tevékenységi formája a színpadi játék. A játék célja szereplők és nézők élményközössége.
A csoport tagja lehet bárki, aki képes a közösségbe beilleszkedni, és elfogadja a csapatmunka alapvető szabályait. Beszédhiba vagy egyéb gátló tényező kizáró ok nem lehet, a diákszínjátszás egyik legfőbb célja bebizonyítani ezek leküzdhetőségét!

A csoport repertoárjának gerincét leginkább olyan humoros kamaradarabok, vásári komédiák, vígjátékok alkotják, amelyek egyrészt a legalkalmasabbak a kis létszámú amatőr társulatok számára, másrészt garantált jókedvet és sikert biztosítanak a próbák és az előadás során! Természetesen bármely más jellegű előadás vagy ünnepi műsorok összeállítására is lehetőség van!

A diákszínpad hetente két alkalommal tart próbát az Intézmény "A" épületében.

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a diákszínjátszás, és szeretne egy garantáltan jókedvű, lelkes csapat aktív tagjává válni!

További információ:
Czigány Marianna a színkör vezetője
rocaille2(kukac)gmail.com 
+36 30/274-3598

"Alkotni születtünk erre a Földre, szebbé tegyük az Életet."


 

Legfrissebb híreink:

2021. március 15. A MATE Károly Róbert Campusának Ká-Ró Színköre is közreműködött a gyöngyösi „Magyar vagyok. Legszebb ország hazám…” című online városi ünepségen. Czakó András a „Költő Visszatér” című rockoperából énekelt részletet.
Művészeti vezető Czigány Marianna

 


2021. február 26. A pandémia miatt az online tér adott otthont a gyöngyösi Wass Albert Felolvasó Maratonnak, melyen Gubacsi Franciska és Czakó András képviselte a MATE Károly Róbert Campusát.
Gratulálunk a szép versmondáshoz!


2020.01.23-án Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést vehetett át a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett ünnepségen a Ká-Ró Színkör vezetője, Czigány Marianna. Gyöngyös város önkormányzata olyan magánszemélyeknek, vagy közösségeknek ítéli oda ezt az elismerést, akik maradandó, kimagasló értékeket teremtettek a város kulturális életében. Egy évben összesen két kitüntetést ítélnek oda. Idén az egyiket a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson működő Ká-Ró Színkör, a másikat Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes vehette át.

A Ká-Ró Színkör 2009-ben alakult meg, alapítója és művészeti vezetője Czigány Marianna, aki előtte 20 éven keresztül az egykori Berze Színkört irányította. A csoport tagjai számos műfajban kipróbálhatják magukat. Állítottak már színpadra bohózatot, vígjátékot, improvizációra épülő darabot és rendszeresen készítenek történelmi emlékműsorokat, melyekben főként versek és dalok kapnak helyet. A színkör magyar és külföldi tagjai aktívan részt vesznek az egyetem programjain, nemzeti ünnepeken, évnyitókon, diplomaátadókon és nemzetközi rendezvényeken. Emellett a városi ünnepségeken is rendszeresen képviselik az intézményt.

A Ká-Ró Színkör az elmúlt években több országos és nemzetközi diákszínjátszó versenyre és fesztiválra is eljutott, ahol rangos elismeréseket, díjakat kaptak – többek között ezüst- és bronz minősítéseket, dicsérő okleveleket, különdíjakat. A művészeti vezető, Czigány Marianna munkáját is több alkalommal elismerték már. A teljesség igénye nélkül részesült a legjobb színpadi produkcióért, a színpadi szép magyar szövegmondásért, a legjobb rendező, a legjobb rendezés díjban, 2012-ben pedig Pro Progressio díjat kapott.

Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere pohárköszöntőjében kiemelte, fontos, hogy az oktatási intézményekben – függetlenül attól, hogy alap-, közép-, vagy felsőfokú – a kötelező tananyag elsajátítása mellett az élet más területein is képezhessék magukat a gyerekek. Ilyen például a sport, vagy a művészet. Erre jó példa a gyöngyösi campus, hiszen a színkör művészeti vezetőjeként Czigány Marianna immár 10 éve azon dolgozik, hogy a fiatal felnőttekkel megismertesse és megszerettesse a színjátszást, a színházi kultúrát és az irodalmat. A munka során a színkör tagjai rutinos szereplőkké válnak, ami az élet más területein is komoly előnyt jelent számukra.

  

 

  

 

     

 

2019.11.22-én a Gyöngyök Művelődési Házban a Szociális Munka Napján a kitüntetetteket a KáRó Színkörből Veress Éva és Czakó András énekkel köszöntötte.

 

10 éves jubileumi est
Nagyszabású műsorral készül egy kettős évforduló megünneplésére Czigány Marianna, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus színkörének művészeti vezetője. A gálaműsor egyik apropója, hogy 10 évvel ezelőtt alakult meg a Ká-Ró Színkör. Az esemény megünnepléséhez a művészeti vezető korábbi társulata, a 20 évig működő egykori Berze Színkör tagjai is csatlakoznak.

Időpont: 2019. november 30. (17:00)
Helyszín: Gyöngyös, Mátra Művelődési Központ
A rendezvény INGYENES!

 

2019. október 22. "A Tűzmadár emlékére" című ünnepi műsor, az október 23-i forradalom évfordulóján
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a Ká-Ró Színkör a " A Tűzmadár emlékére" című verses zenés táncos ünnepi műsorával állított emléket a hősöknek és áldozatoknak. Kiemelték Nagy Imrét és társait, a mártírokat, a Pesti srácokat és mindazokat, akik részt vettek a forradalomban és szabadságharcban, akik példát mutattak az utókornak, és a mi jövőnkért is küzdöttek. A műsor rendhagyó volt, mert a gyöngyösi 56-os eseményeket is feldolgozta október 26-tól november 5-ig. Gyertyagyújtással emlékeztek meg Bodó Attila és Egyed Antal tanár urakról, akik részt vettek a gyöngyösi események irányításában. Emlékükre és hősök emlékére táncolt Yanjiv Baigalimaa.
Az emlékműsorban szerepeltek Lauren Domingos, Yanjiv Baigalimaa, Boáriné Somoskői Tímea, Gulyás Gréta, Veress Éva és Czakó András.
Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte, az '56-os kisfilmet, a kép és hanganyagot, a műsor színpadképét és a tánc koreográfiáját készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

2019. szeptember 27. Kutatók Éjszakája, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Kutatók Éjszakáján, az EKE Gyöngyösi Campusán a tudományos előadások mellett a művészetek kategóriában a Ká-Ró Színkör idén is bemutatkozott. Ezúttal a külföldi hallgatók tartottak zenés estet. A fellépők névsora: Lauren (Angola), Nala, Nadine, Packy, Linda, Toukta, Sang (Laosz), Liza (Oroszország), Amore, Burte (Mongólia), Lihle (Dél Afrikai Köztársaság). A színkör két alkalommal is előadta a nagy sikerű műsort.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

        

 

2019. szeptember 5. Tanévnyitó az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán
A Ká-Ró Színkör angol és magyar nyelvű dalokkal köszöntötte az Ünnepi Szenátus Ülés Elnökségét, a meghívott vendégeket, a kitüntetetteket és az első éves magyar és külföldi hallgatókat. A Színkörből szerepeltek Loren Domingos, Veress Éva és Czakó András.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

        

 

2019. június 28. Oklevélátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör köszöntötte az Ünnepi Szenátus-Ülés résztvevőit, a kitüntetetteket, a magyar és külföldi hallgatókat, és a meghívott vendégeket, két dallal, melyeket Loren Domingos és Czakó András adott elő. Művészeti vezető Czigány Marianna.

        

 

2019. március 26. Global Cooking Night, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör külföldi tagjai is felléptek a Global Cooking Night elnevezésű programon, ahol az intézmény hallgatói ételkóstolón, énekes és táncos produkciókon keresztül ismerkedhettek meg egymás kultúrájával. A kezdeményezés Egerből indult útjára, mára azonban már az Eszterházy Károly Egyetem egyik legnagyobb nemzetközi rendezvénye. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus első alkalommal adott otthont a programnak. A hallgatók könnyűzenei dalokkal mutatkoztak be, a laoszi lányok pedig nemzetük táncát mutatták be társaiknak.

      

 

2019. március 13. "Minden szavuk égzengés volt" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
„Minden szavuk égzengés volt" című ünnepi műsorát mutatta be a résztvevőknek a Ká-Ró Színkör a forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján. A zenés, verses előadás a hazaszeretetről, a nemzeti összetartozásról és a márciusi ifjakról szólt, akiknek szavai felkeltették a nemzetet a mély álmából. Továbbá az összefogásról, a magyarságtudatról, mely a magyarságunk fenntartását segíti.
Az ünnepi műsor rendhagyó volt, mivel külföldi diákok is részt vettek a műsorban, magyar nyelven énekeltek és mondtak prózát. Köszönet nekik a lelkes részvételért!
Az ünnepi műsorban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Boáriné Somoskői Tímea, Veress Éva, Loren Antonio Domingos (Angola), Janyiv Bajgalma (ének, Mongólia), Czakó András, Kirill Ijalanszki (gitár, Oroszország)
Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte és a 48-as kisfilmet és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

  

 

  

 

  

 

 

 

 

   

 

2019. február 09. Oklevélátadó Díszünnepély, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
Több, mint 70 végzős hallgató vehette át diplomáját, vagy oklevelét az év első Diplomaátadó Díszünnepélyén.Az Ünnepi Szenátus-ülés résztvevőit, a campus munkatársait, a végzősöket és a meghívott vendégeket a Ká-Ró Színkör két dallal köszöntötte. Veress Éva és Czakó András az Anna and the Barbies és Kiss Tibi Márti dala, valamint a Hooligans Küzdj az álmodért című dalát adta elő.
Művészeti vezető: Czigány Marianna

        

 

2019. február 02. Bottyán Bál, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A gyöngyösi campus adott otthont a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium alapítványi báljának, ahol a Ká-Ró Színkör tagjai is felléptek. A csoportot Veress Éva és Czakó András képviselte, zenés jelenetet adtak elő.
Művészeti vezető: Czigány Marianna

 

 

  

 

   

  

 

   

 

 
   

 

2018. december 6. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
Mikulási Est
A Ká-Ró Színkör mikulási műsorral köszöntötte a Gyöngyösi Campuson egybegyűlt gyerekeket és szüleiket.
Szerepeltek Muhari Hajnalka, Németh József és Dr. Erdélyi Tamás. A műsort összeállította Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

  

 

  

   

 

2018. szeptember 28. Kutatók Éjszakája, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Kutatók Éjszakáján, az EKE Gyöngyösi Campusán a tudományos előadások mellett a művészetek kategóriában a Ká-Ró Színkör az idén is szerepelt, mint minden évben. Az idén rendhagyó módon főleg külföldi diákok mutatkoztak be énektudásukkal. Felléptek a színkörből Lauren (Angola), Nala, Nadin, Sang (Laosz), Omar (Jordánia) Liza (Oroszország), Nagy Nikolett. Konferált Hinz Mónika, hangtechnika Roni (India). A Színkör műsora kétszer is látható volt. Művészeti vezető Czigány Marianna.

       

 

2018. szeptember 7. Tanévnyitó az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán
A Ká-Ró Színkör angol és magyar nyelvű dalokkal köszöntötte az Ünnepi Szenátus Ülés Elnökségét, a meghívott vendégeket, a kitüntetetteket és az első éves magyar és külföldi hallgatókat. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

       

 

2018. július 07. Oklevélátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör angol és magyar nyelvű dalokkal köszöntötte a Szenátus-Ülés résztvevőit, a vendégeket, a magyar és külföldi hallgatókat, és az ötven éve végzett aranydiplomás hallgatókat. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

            

 

2018. június 14. Gyöngyös, Idősek Otthona
A Ká-Ró Színkör a városi és egyetemi fellépéseken valamint a színjátszó versenyeken, fesztiválokon kívül karitatív tevékenységet is szívesen folytat. Gyöngyössolymoson, az idősek otthonában évek óta fellépett a Színkör, idén a Gyöngyösi Idősek Otthonában is bemutatkozott egy órás zenés műsorral. A Ká-Ró Színkörből Veress Éva és Czakó András vettek részt, ahol hangulatos retro énekekkel vidították föl a közönséget, akik együtt énekeltek a színkör tagjaival. A műsorról a városi tv is felvételt készített. A fellépés után a szervezők virággal és ajándékkal köszönték meg a színkör munkáját.

  

 

 

  

 

 

  

 

       

 

2018. június 04. Nemzeti Összetartozás Napja, Gyöngyös
A Nemzeti Összetartozás és a Trianoni megemlékezés napján rendezett városi ünnepségen „Múltunk sebei" című verses zenés emlékműsorral lépett föl az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Ká-Ró Színköre. Szerepeltek Veress Éva és Czakó András.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

2018. május 30. Városi Pedagógus Nap, Gyöngyös
A Mátra Művelődési Központban a pedagógus nap alkalmából a kitüntetett pedagógusokat verssel köszöntötte Veress Éva, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörének tagja. Művészeti vezető Czigány Marianna.

2018. május 9. Nemzetközi Hét, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Nemzetközi Hét rendezvényeinek üdítő színfoltja volt a Ká-Ró Színkör külföldi diákjainak zenés előadása. Felléptek Nala, Nadin, Tayssir, Omar és Sang, konferált Hinz Mónika, technikai segítő volt Chudasama Ronald. A külföldi vendégeknek nagyon tetszett a műsor, nagy tapssal jutalmazták a fellépőket.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

  

 

         

  

 

 

  

 

 

  

 

         

  

 

 

  

 

   

 

2018. április 10. Tudományos Diákköri Konferenciák kiállítása
A Ká-Ró Színkör verses, zenés műsorral köszöntötte a résztvevőket. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

2018. április 12. A konferencia nyitó napján a Ká-Ró Színkör nemzetközi hallgatói közül két laoszi és egy tunéziai hallgató énekelt a konferencia résztvevőinek. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2018. április 09. Gyöngyös, Mátra Művelődési Központ, Hinz Mónika fotókiállítása

Hinz Mónikának, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campus egyetemista hallgatójának csodálatos fotókiállítása nyílt április 9-én. A kiállítás megnyitóján műsort adott az Egyetem Ká-Ró Színköre, Veress Éva és Czakó András verssel és énekkel, majd a kiállítást megnyitotta Czigány Marianna a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.
Hinz Mónika életét és egyéniségét két szenvedély vezeti, a BMX kerékpározás és a fotózás. E kettő elválaszthatatlan egymástól. Fotózási útjait a kerékpározás is végigkísérte. BMX kerékpár versenyen háromszor nyert világbajnokságot.
A kiállításon három országban készült képeit mutatta be, bejárta az USA-t, az álmok földjét, az északi fények Finnországát, Párizst, a különböző kultúrák Indiáját, és Japánt a csodálatos cseresznyevirágzás idején. Utazásainak élményeit a blogjában lehet követni.
Mindenki nevében gratulálunk Mónikának ehhez a csodálatos és lenyűgöző kiállításához!

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2018. március 13. "Zúgjatok harangok" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör „Zúgjatok harangok" című ünnepi műsorát mutatta be a résztvevőknek a forradalom és szabadságharc 170-ik évfordulóján. A zenés, verses előadás a hazaszeretetről, a nemzeti összefogásról, a magyarságtudatról továbbá a közös élmények és a szomorúság összetartó erejéről szólt. Az előadás után a Színkör több gratulációt is kapott.
Az ünnepi műsorban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Hinz Mónika, Veress Éva, Czakó András és technikai segítő, Chudasama Ronald. Az előadáson a Gyöngyösi Városi Televízió is készített felvételt. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte és a 48-as kisfilmet és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

  

 

 

  

 

 

  

 

         

  

 

 

  

 

 

  

 

         

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2018. február 10. Diplomaátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör verses, zenés műsorral köszöntötte a Szenátust, a nyugdíjba vonulókat, a végzős hallgatókat és a vendégeket. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2017. december 18. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Évzáró Összejövetel

A Ká-Ró Színkör műsora rendhagyó volt, mivel főleg a külföldi hallgatók mutatkoztak be más oldalukról is, így énekkel és prózával, és Veress Éva és Czakó András is szerepelt. A fellépő diákjaink több országból érkeztek, így Tunézia, Laosz, Oroszország, Kazahsztán, Szíria, Jordánia, India. Konferált Hinz Mónika. A műsort összeállította és betanította Czigány Marianna a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.
Az előadás, amelyről a Gyöngyösi TV is tudósított, nagy sikert aratott, és a közönség nagy vastapssal jutalmazta a fellépőket. A műsorban felléptek Elizaveta, Zsanár, Nala, Teysir, Veress Éva, Omar, Musztafa, Czakó András, Mónika és Roni.

  

 

 

  

 

 

  

 

         

   

 

 

   

 

 

   

 

   

 

 

   

 

 

  

 

   

 

 

   

 

 

   

 

   

 

 

   

 

 

   

 

   

 

 

   

 

 

   

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

2017. december 4. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Mikulási Est

A Ká-Ró Színkör mikulási műsorral köszöntötte a Gyöngyösi Campuson egybegyűlt gyerekeket és szüleiket. Szerepeltek Veress Éva, Czakó András és Unghváry Tamás. A műsort összeállította Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

  

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2017. október 19-én az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a Ká-Ró Színkör a "A Remény Felközelgett" című verses zenés ünnepi műsorával állított emléket és tisztelgett a hősök és a bátrak tettei előtt.
Üzenete az emlékezőknek hogy erősebbek, okosabbak, összetartóbbak legyünk a mindennapokban és tiszteljük a múltunkat, mert ez 1956 igazi üzenete. Az emlékműsorban szerepeltek Mészáros Daniella, Veress Éva és Czakó András. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte, az '56-os kisfilmet, a kép és hanganyagot és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

  

 

  

 

 

  

 

 
         

  

 

  

 

 

  

 

 

  

2017. október 6. Emlékezés az Aradi Vértanúkra, Gyöngyös Városi Megemlékezés, Batthyány szobor

A Ká-Ró Színkör az Aradi Vértanúk tiszteletére rendezett városi ünnepségen „Az Áldozat Tizenhárom" című emlékműsorával vett részt. A Ká-Ró Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. A műsort írta, összeállította és szerkesztette Czigány Marianna.

  

 

 

  

 

 

  

 

  

 

 

  

 

 

  

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

2017. október 05. "Az Áldozat Tizenhárom" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

2017. október 5-én az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán Dr. Bujdosó Zoltán megnyitóját követően a Ká-Ró Színkör az Aradi Vértanúk tiszteletére ünnepi műsorral emlékezett meg. A magyar történelem nemzeti gyásznapján, "Az Áldozat Tizenhárom" című előadásukban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Az ünnepi műsort írta és szerkesztette Czigány Marianna, művészeti vezető

<