Gazdálkodási és menedzsment

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?
Elegendő időt kapsz arra, hogy végig gondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelentsen majd az első alapképzési diploma megszerzésénél. Az egyetemi karrier megalapozásának egy kiváló útjára léptél. A felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy te dönts a későbbiek során arról, hogy melyik alapképzés lesz számodra az optimális. Hallgatóként élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel. Egyetemista hallgatóként képviselheted hallgatótársaid érdekeit, kutatásokban vehetsz részt, számos közös rendezvényen építheted a kapcsolataidat és közben azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy igazán neked való.

Mire készít fel ez a képzés?
A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszerei, tisztában vannak a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokkal, a döntéstámogatás és a kontrolling módszertani alapjaival, az információs és a kommunikációs technikákkal. A képzés során megtanulod a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási ismereteinek alapjait. Megismered továbbá a gazdasági szerveztek gazdasági és menedzsment folyamatainak alapelveit, és ezeknek a folyamatoknak a szervezési és működtetési módszereit. 

A szakképzettség oklevélben történő megjelölése
- szakképzettség: felsőfokú gazdasági menedzser-asszisztens
- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Business Administration Assistant

Mire van lehetőséged a képzés után?
Már két év után munkába állhatsz, de a továbbtanulást is választhatod. Ha a munkavállalást választod felsőfokú gazdasági menedzser-asszisztensként, (Business Administration Assistant) a gazdálkodó szervezetekben a jellemző munkaköröd lehet: irodai szakmai irányító, felügyelő, statisztikai ügyintéző, személyi asszisztens, általános irodai adminisztrátor, adatrögzítő, kódoló, pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor, készlet- és anyagnyilvántartó, iratkezelő, irattáros, ügyfél- (vevő)tájékoztató, ügyfélszolgálati központ tájékoztatója, esetleg lakossági kérdező, összeíró

Hogyan tovább a felsőoktatásba?
A felsőoktatási szakképzés után, ha úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzettséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet).

Amit még a gazdálkodás menedzsment felsőoktatási szakképzési szakról tudni érdemes:

Képzési idő: 4 félév

Választható finanszírozási forma:
- magyar állami ösztöndíjas
- önköltséges

Az önköltség mértéke 2021-ben: 150 000,- Ft/félév

A jelentekezés feltétele: érettségi bizonyítvány

A képzés helyszíne: Gyöngyös

Kollégiumi elhelyezés:
Kollégiumi elhelyezést minden nappali tagozatos munkarendre felvételt nyert hallgató részére tudunk biztosítani. Levelező tagozatos hallgatóink kedvezményes hallgatói térítéssel igényelhetnek szálláslehetőséget.

Bemutatkozik a Gazdálkodási és menedzsment szak: >> cikkünk <<

A szakról további tájékoztatás kérhető:
Telefon: E-mail: 

A felvételi eljárással kapcsolatos kérdésekben a Károly Róbert Campus Oktatási Iroda ad tájékoztatást:
Gyöngyösi Károly Róbert Campus Oktatási Iroda E-mail:  felvi.gyongyos(kukac)uni-mate.hu