Programtervező informatikus

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?
Elegendő időt kapsz arra, hogy végiggondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelentsen majd az első alapképzési diploma megszerzésénél. A programtervező informatikus (fejlesztő) felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy dönts a későbbiek során arról, hogy az informatikus szakma megfelelő-e számodra. Iskolánkban csatlakozhatsz nagy múltú Robotika Szakkörünkhöz, ahol építhetsz pl. robot focistákat, vagy sumo birkózó robotokat és programozhatod őket különböző programozási nyelveken. Emellett élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel, egyetemista hallgatóként képviselheted hallgatótársaid érdekeit, kutatásokban vehetsz részt, számos közös rendezvényen építheted a kapcsolataidat és közben azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy igazán neked való.

A szakképzettség oklevélben történő megjelölése:
- felsőfokú fejlesztő programtervező informatikus-asszisztens
- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Generative Software Information Technology Assistant

Mire készít fel a programtervező informatikus (fejlesztő) képzés?
A képzés célja olyan programtervező informatikus (fejlesztő) szakemberek képzése, akik a képzettség ismeretanyagával képesek részt venni hardver és szoftver rendszerek tervezésében, létrehozásában, működtetésében, szervizelésében, valamint azok fejlesztési és alkalmazási tevékenységében, valamint képesek csoportmunkában részt venni, ismerik és alkalmazzák a vonatkozó jogi szabályozásokat.

Mire van lehetőséged a képzés után? 

A két éves képzés elvégzése után már munkába állhatsz, de tovább is tanulhatsz. A megszerzett tudásoddal el tudsz helyezkedni informatikai cégeknél programozóként, webfejlesztőként, képes leszel nagyvállalati rendszereket karbantartani, hálózatot építeni és konfigurálni.

Hogyan tovább a felsőoktatásba?
Ha a felsőoktatási szakképzés után úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzettséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet). Amennyiben informatikai képzési területen szeretnél alapképzésben diplomát szerezni, akkor sikeres felvételi esetén folytathatod tanulmányaidat Gazdaságinformatikus (BSc) alapképzési szakon Gyöngyösön.

Amit még a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzési szakról tudni érdemes

Képzési idő: 4 félév, (3 félév + 1 félév összefüggő szakmai gyakorlat)

Munkarend: nappali, levelező

Választható finanszírozási forma:
- magyar állami ösztöndíjas
- önköltséges

Az önköltség mértéke 2021-ben: 150.000,- Ft/félév

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Nyelvvizsga követelmény:
A képzés során két féléven keresztül két nyelvi tanegységet kell teljesíteni.

A képzés helyszíne: Gyöngyös

Kollégiumi elhelyezés:
Kollégiumi elhelyezést minden nappali tagozatos munkarendre felvételt nyert hallgató részére tudunk biztosítani. Levelező tagozatos hallgatóink kedvezményes hallgatói térítéssel igényelhetnek szálláslehetőséget.

Bemutatkozik a Programtervező informatikus szak: >> cikkünk <<

A szakról további tájékoztatás kérhető:
Dr. Zörög Zoltán egyetemi docens
E-mail: Zorog.Zoltan(kukac)uni-mate.hu

A felvételi eljárással kapcsolatos kérdésekben a Károly Róbert Campus Oktatási Iroda ad tájékoztatást:
3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. E-mail:  felvi.gyongyos(kukac)uni-mate.hu