Gazdaságinformatikus

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?
Elegendő időt kapsz arra, hogy végiggondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelentsen majd az első alapképzési diploma megszerzésénél. A gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy dönts a későbbiek során arról, hogy az informatikus szakma megfelelő-e számodra, vagy melyik másik gazdasági alapképzés lesz számodra a legjobb. Élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel, egyetemista hallgatóként képviselheted hallgatótársaid érdekeit, kutatásokban vehetsz részt, számos közös rendezvényen építheted a kapcsolataidat és közben azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy igazán neked való.

Mire készít fel a gazdaságinformatikus képzés?
A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik az informatika alapelveit és módszereit, emellett tisztában vannak a gazdálkodási folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveivel és módszereivel, értik a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjait, a munka- és ügyvitelszervezési eljárásokat, a kontrolling módszertani alapjait. A képzés során megtanulod a számítógépek működésének elveit, a programozás alapjait, a számítástechnikai szolgáltatások működtetését, az informatikai biztonság legfontosabb elveit, emellett a vállalati gazdálkodás ismereteinek legfontosabb tudnivalóit.

A szakképzettség oklevélben történő megjelölése
- szakképzettség: felsőfokú gazdaságinformatikus-asszisztens
- a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Business Information Technologist Assistant

Mire van lehetőséged a képzés után?
Már a két éves képzés elvégzése után munkába állhatsz, de tovább is tanulhatsz. Ha a munkavállalást választod a gazdálkodó szervezetekben a jellemző munkaköröd lehet: informatikus munkatárs, rendszerüzemeltető, rendszerkarbantartó, fejlesztő.

Hogyan tovább a felsőoktatásba?
Ha a felsőoktatási szakképzés után úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzettséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet).

Amit még a gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzési szakról tudni érdemes

Képzési idő: 4 félév

Választható finanszírozási forma:
- magyar állami ösztöndíjas
- önköltséges

Az önköltség mértéke 2021-ben: 150.000,- Ft/félév

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

A képzés helyszíne: Gyöngyös

Kollégiumi elhelyezés:
Kollégiumi elhelyezést minden nappali tagozatos munkarendre felvételt nyert hallgató részére tudunk biztosítani. Levelező tagozatos hallgatóink kedvezményes hallgatói térítéssel igényelhetnek szálláslehetőséget.

Bemutatkozik a Gazdaságinformatikus szak: >> cikkünk <<

A szakról további tájékoztatás kérhető:
Dr. Zörög Zoltán egyetemi docens
E-mail: Zorog.Zoltan(kukac)uni-mate.hu Telefon: 37/518-300 mellék: 272

A felvételi eljárással kapcsolatos kérdésekben a Károly Róbert Campus Oktatási Iroda ad tájékoztatást:
Gyöngyösi Károly Róbert Campus Oktatási Iroda E-mail:  felvi.gyongyos(kukac)uni-mate.hu